Tips gällande spinningcykel

• Viktigast att tänka på när man ska köpa spinningcykel är drivsystemet och vikten på svänghjulet.

Välj en spinningcykel med tungt svänghjul för jämn och stabil känsla under träningspassen. Gällande drivsystemet så använder man antingen kedjedrift eller remdrift. Remdrift är att föredra om du ska träna i hemmet eftersom den typen av drivning är nästintill ljudlös.

Det är väldigt viktigt med sittställningen för att träningen ska vara skonsam och inte medföra skador. Välj en spinningcykel där du kan ställa in sadel och styre horisontellt samt i höjdled. Väljer du en cykel där motståndet är magnetiskt istället för direktverkande, så får du en mjukare och mer följsamt motstånd.

Klicka här för att komma till våra spinningcyklar!